Bergwijn hattrick, Ajax zeker van Europees voetbal na afgrijselijk seizoen

Ajax had in de laatste thuiswedstrijd van het absolute baggerseizoen dat 2023/24 was en is weer de beschikking over aanvoerder Bergwijn. Dit ging ten koste van Mika Godts. Voor Berghuis kwam ook deze keer weer te vroeg voor een basisplaats. De aanvaller begon op de bank.

Almere City kon zonder stress aan de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena beginnen, wan het team van trainer Alex Pastoor is al zeker van handhaving. Om 14.30 ging de wedstrijd, net als de andere Eredivisie-wedstrijden, van start. De leidsman was Danny Makkelie. Eerste 25 minuten gebeurde er amper iets. In de 27e minuut was er sprake van de eerste geslaagde aanvalsopzet. Brobbey, wie anders, kaatste goed op Bergwijn en die liet de keeper compleet kansloos: 1-0.

Vijf minuten later stond het zelfs 2-0. Na een afgeslagen corner kwam de bal voor de voeten van Bergwijn, die met een prachtig gedrukt schot voor de tweede Ajax-goal zorgde. De zege leek binnen. In strijd om de vijfde plek werd er ook gekeken naar NEC en FC Utrecht. Als beide ploegen niet zouden winnen dan zou Ajax de vijfde plek veiligstellen. Weer even later stond het na een solo van…..Bergwijn zelfs 3-0. Een hattrick binnen 10 minuten (29, 34, 38). Dat was tevens de ruststand. Ajax leek hard op weg naar de vijfde plek gezien wat er ook op de andere velden gebeurde.

Berghuis kwam er direct na rust in. Mannsverk met een gele kaart achter zijn naam moest in de kleedkamer achterblijven. Ajax kreeg meteen na rust de kans op 4-0 maar Akpom wist de kans net niet te verzilveren. Ook de 3-1 kwam er niet want de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. NEC wist ondertussen voor 1-1 te zorgen, dus alles lag nog open voor de vijfde plek. Maar een paar minuten leek het gespeeld: NEC kreeg een rode kaart en daarna ook nog de 1-2 achter de oren. Zou het slechtste Ajax sinds 60 jaar en misschien wel het slechtste Ajax ooit dan toch Europees voetbal halen?

Het laatste halve uur deed Ajax er amper meer iets aan. Het was uitspelen van de wedstrijd en het seizoen.

Ajax 3-0 winst, NEC 2-3 verloren en FC Utrecht 0-1 verloren. Ajax is zeker van Europa! Hoera. En dat na een werkelijk walgelijk slecht seizoen op alle fronten zowel binnen als buiten de lijnen.

AJAX: Rulli, Rensch (Gaaei/76), Sutalo, 
 Kaplan (geel), Hato (geel), Henderson (v.d.Boomen/79), 
 Mannsverk (geel) (Berghuis/46), Taylor, Akpom  
 (Tahirovic/70), Brobbey, Bergwijn (Godts/
 77).                  
                    
 ALMERE CITY FC: Bakker, Akujobi (geel), Jacobs, 
 v.Bruggen (geel), Barbet (Mbe Soh/56), Floranus,
 Resink, Robinet (Mattoir/76),      
 Ritmeester vd.Kamp (Pena/76), Hansen  
 (v.La Parra/56), Cathline (Pascu/19). 
Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.