Danny Blind

Blind keert terug in RvC

Danny Blind keert terug in de Raad van Commissarissen van Ajax. Hij wordt op de eerstvolgende Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders voorgedragen. Daarmee keert hij terug in zijn functie die hij verliet toen hij assistent werd van Louis van Gaal bij het Nederlands Elftal. Destijds was men binnen Ajax zeer te spreken over zijn manier van invullen van de functie. Zo was de communicatie met toenmalig technisch directeur Marc Overmars en hoofdtrainer Erik ten Hag uitstekend.

De voormalig hoofdtrainer van de Amsterdammers volgt Jan van Halst op als ‘voetbalman’ in de RvC die nu als interim algemeen directeur werkt. Omdat je in de Raad van Commissarissen de directie controleert, kon hij niet terugkeren in zijn functie zodra Alex Kroes als algemeen directeur bij Ajax begint. Dan zou hij zijn eigen gevoerde beleid namelijk moeten beoordelen. De benoeming van Blind zal tot in ieder geval 2027 zijn.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.