Blind na wanprestatie tegen Volendam: “Nu is het ineens allemaal niks”

Ajax boekte zaterdagmiddag voor het eerst in een maand tijd een overwinning, maar een eenvoudige overwinning werd het niet. De Amsterdamse club won met 2-4, maar na de 1-3 van Volendam zakte het zwakke Ajax als een kaartenhuis in elkaar. De 3-3 werd afgekeurd en de palingvissers kregen daarnaast nog twee of drie zeer grote kansen.

Blind zag het ook allemaal gebeuren. “Ik denk dat er niks aan de hand was tot aan de 0-3”, zegt de Ajacied voor de camera van ESPN. “Daarna raken we de controle kwijt. Of me dat zorgen baart, de manier waarop dat gebeurt? Niet echt, maar het is wel iets waar we de laatste weken mee sukkelen.”

“We zijn op dit moment niet in grootse vorm. Dan kan een tikje als de 1-3 al voor problemen zorgen in het elftal. Het belangrijkste is om te blijven doen wat je moet doen en je vast te houden aan bepaalde regels. Dat zijn dingen waar we kritisch op moeten zijn. Als je niet goed in vorm bent, moet je terug naar de basis.”

Vincent Schilkamp, de interviewer van ESPN, wil daarop meer weten over de afspraken die niet werden nagekomen. Blind reageert daarop als door een adder gebeten. “Ik weet waar je naartoe wil. Ik zeg al de hele tijd dat we elkaar de waarheid kunnen vertellen. Maar blijkbaar wil je dat ik met vingers ga wijzen, of zo. Ik weet niet zo goed wat je wil horen, eigenlijk. We hebben het erover en bespreken wedstrijden, zoals elk team doet. Aan het begin van het jaar waren we het beste Ajax ooit en nu is het ineens allemaal niks. We moeten ons niet gek laten maken door de buitenwereld”, vindt de international.

Forum: Ajax: Seizoen 2022/23 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.