Christian Eriksen

Brian Laudrup: ‘Ze zouden hem onthalen als een koning’

Christian Eriksen moet komende zomer terugkeren bij Ajax, zo is oud-Ajacied Brian Laudrup van mening. “Als ik kijk naar de mogelijkheden en waar hij vandaan komt, dan zou Ajax in mijn beleving een fantastische plek zijn waar hij het nog een paar jaar goed zou doen. Na zijn hartstilstand revalideerde hij ook in Amsterdam. Hij kent de stad, de taal en de club. Ze zouden hem onthalen als een koning die thuis komt”, zo zegt de voormalig aanvaller bij Viaplay.

Eriksen is inmiddels 32 en is bij Manchester United niet meer zeker van veel speelminuten. Bovendien kan Ajax wel iemand met het Ajax DNA gebruiken die de club kan helpen opbouwen. “Ze krijgen dan misschien wel een oud middenveld met Henderson en Eriksen, maar het is wel een iets makkelijkere competitie waar hij kan helpen het team op te bouwen”, zo is Laudrup van mening. Het contract van Eriksen loopt in Manchester nog één jaar door.

De Deense middenvelder speelde in het verleden al 163 officiële duels voor Ajax en werd onder meer driemaal landskampioen met Frank de Boer als hoofdtrainer. Na Ajax speelde Eriksen voor Tottenham Hotspur, Internazionale, Brentford en nu dus Manchester United.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.