Geblesseerde Brobbey en controversiële wereldgoal helpen Ajax voorbij PSV

In een direct duel heeft Ajax de koppositie overgenomen van PSV. De topper in Eindhoven kwam moeizaam op gang, maar ontbrandde in de tweede helft. Götze maakte de openingstreffer van Brobbey ongedaan, maar kon PSV niet aan een punt helpen. Mazraoui kroonde zich met een geweldige goal tot matchwinner. Daar kon zelfs de VAR geen verandering in brengen.

Zoals zo vaak bij wedstrijden waar veel op het spel staat, vlogen ook in deze topper de vonken er niet direct vanaf. PSV besloot in de openingsfase de Amsterdamse kat uit de boom te kijken. Dit gaf Ajax, dat met dezelfde elf namen begonnen als tegen Utrecht, de kans om het spel naar zich toe te trekken. Het resultaat was echter een overwicht dat vooral optisch was.

Brobbey ook geblesseerd goud waard

Beide ploegen keken het kwartiertje aan en begonnen vervolgens wat meer hun tactieken op tafel te leggen. PSV toonde wat meer durf in de omschakeling en bij Ajax ging het tempo iets omhoog. Dit leverde echter nog steeds geen kansen op, en dus kwam de eerste mogelijkheid uit een dood spelmoment. Drommel werd gered door de lat nadat niemand de indraaiende vrije trap van Berghuis wist te verlengen.

Een kleine tien minuten later was er geen hulp voor Drommel. Vlak voor zijn ogen doemde Brobbey op die in de lucht eenvoudig afrekende met Mauro Júnior. Van zo dichtbij was er geen redden meer aan en kwam Ajax op 0-1. Een voorsprong met een zure nasmaak, want dit was ook meteen het laatste wapenfeit van Brobbey. Vlak voor zijn treffer kwam de huurling hard in botsing met Obispo. Brobbey probeerde het nog even (en scoorde dus ook), maar moest zich uiteindelijk toch laten vervangen door Danilo.

PSV knokt zich terug in de topper

Ondanks de voorsprong van Ajax bleef PSV vasthouden aan de gekozen spelopvatting. Een keuze die beloond werd toen Timber een zeldzame fout beging. Onnodig balverlies werd keihard afgestraft in de omschakeling. Götze was het eindstation en hielp PSV weer in de wedstrijd. Zowel op het scorebord, als op het veld.

Na de gelijkmaker verdween het eenzijdige beeld van voor de rust. PSV begon zich nadrukkelijker met het spel te bemoeien waardoor aan beide kanten kansen ontstonden. Doan en de opgeleefde Götze waren voor PSV dichtbij een voorsprong. Aan de andere kant werd er slordig omgegaan met de voorzetten van Tadic.

VAR-beslissing zorgt voor controverse

Zo begon het toch nog een vermakelijke topper te worden, en die is uiteraard niet compleet zonder ophef en de VAR. Beide elementen kwamen tegelijk aan bod toen Mazraoui op geweldige wijze de 1-2 in de kruising krulde. In aanloop naar de treffer zou de bal over de lijn zijn geweest. Er werd echter niet gevlagd. De VAR kon na afloop niet met zekerheid zeggen dat de bal in zijn geheel over de lijn was, en dus bleef de treffer staan.

In de slotfase bracht Schmidt al zijn laatste troeven binnen de lijnen. Het slotoffensief leidde tot vele hachelijke moment, maar echte kansen bleven uit. Zo wint Ajax voor het eerst in zes jaar op bezoek van PSV en staan de Amsterdammers weer bovenaan in de Eredivisie.

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Thomas Aalderink

Thomas Aalderink