Dave Vos: ‘De gesprekken zijn goed’

Dave Vos wordt nadrukkelijk genoemd om komend seizoen door te schuiven naar het eerste elftal. “Ik kan daar niet heel veel over zeggen, maar er zijn gesprekken gaande met de club”, zo zegt hij tegenover ESPN. “De gesprekken zijn goed, maar hoe de toekomst er precies uit ziet is nog niet bekend. Ik heb nog een contract dat doorloopt als trainer van Jong Ajax, maar je gaat kijken waar mogelijkheden liggen, waar de ambities liggen van de club en hoe ze dat willen invullen en wat er goed bij elkaar past.”

Hij staat sowieso open voor een volgende stap binnen Ajax. “Ik ben al bijna twintig jaar trainer en heb een andere route belopen dan mensen uit het profvoetbal. Ik ben in 2009 bij Ajax gekomen en even weggeweest naar Rangers. Daar hebben we een Europa League-finale gespeeld en de beker gewonnen. Toen heb ik eraan geproefd, dus dat daar ambities liggen, is duidelijk. Maar ik heb ook geleerd dat je je vooral moet focussen waar je invloed op hebt. Dat is elke dag beter worden, spelers beter maken en uiteindelijk beslist jouw omgeving jouw route. Dat is het proces waar ik in zit.”

Vos steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. “De spelers die nu in Ajax 1 zitten, heb ik meegemaakt vanaf dat ze twaalf jaar oud zijn. Het is natuurlijk een droom om ooit in de Johan Cruijff ArenA je wedstrijden te coachen en succesvol te zijn met deze club.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.