David Neres: ‘Ik ben goed in vorm’

David Neres was tegen PSV enorm belangrijk. Hij versierde een strafschop en maakte de 3-1, maar hij reageert heel nederig op de complimenten die hij krijgt. “Soms moet je er eentje intikken om het team te helpen”,  reageert hij nuchter tegenover de NOS. Of de strafschop die Ajax kreeg na een overtreding op Neres terecht was, had hij één vraag terug? “Heb je het gezien? Ja, dat was een penalty.”

Neres is blij met de ontwikkeling die hij momenteel doormaakt, maar is ook kritisch. “Ik ben goed in vorm, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Ik moet constanter spelen zodat ik in elke wedstrijd goed presteer. Daar moet ik mij in ontwikkelen.” Ook vindt hij dat hij zijn snelheid effectiever kan gebruiken. “Als ik mijn explosiviteit in elk duel goed benut, dan kan ik het team nog beter helpen. Dat is één van mijn sterkste eigenschappen.”

Voor Neres was de overwinning op PSV een prachtige afsluiting van een bijzondere week waarin hij debuteerde in het nationale elftal van Brazilië. “Het was een ongelooflijke week. Ik heb veel geleerd van de coach en medespelers, heb goed naar ze gekeken en geprobeerd zoveel mogelijk op te pikken. Dit is iets waar elke Braziliaanse jongen van droomt.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.