Daniel de Ridder

De Ridder, De Jong, Van Rhijn en Zeeman starten opleiding bij Ajax

Daniel de Ridder, Siem de Jong, Ricardo van Rhijn en Kelly Zeeman gaan bij Ajax aan een opleidingstraject beginnen waardoor zij betrokken kunnen worden bij de club in een functie, maar dan buiten het veld. Op deze manier krijgen oud-spelers een kans om een nieuwe carrière te beginnen binnen het voetbal. Het idee komt van commercieel directeur Menno Geelen. “Directie, RvC, clubmensen en onze achterban; we vinden het allemaal belangrijk dat er oud-Ajacieden rondlopen bij de club. Op de Toekomst zijn meerdere oud-spelers actief maar we willen deze ook graag buiten het veld bij Ajax betrekken. Ik heb zelf gemerkt hoe fijn het werken is geweest met Edwin van der Sar.”

Hij gaat verder: ”Voordat mensen in het bedrijfsleven terecht komen, hebben ze opleidingen gevolgd en zijn ze uiteindelijk via verschillende banen in een directiefunctie beland. Om oud-spelers bij ons in zo’n rol te krijgen, moeten we ze begeleiden. Dat gaan we doen. Want ik weet ook hoe lastig het is om direct bestuurlijke verantwoordelijkheid te krijgen. En wij kunnen juist veel leren van de oud-spelers. Het helpt als ze hier op de vloer lopen. De ervaringen van een topsporter zijn uniek. We kunnen elkaar daarin versterken. Er zijn veel oud-spelers die kiezen voor een functie op het veld, maar dit viertal wil onderzoeken of ze zich juist buiten het veld willen ontwikkelen. We willen hen goed op weg helpen in hun werkzame leven en tegelijkertijd in het belang van de club gebruikmaken van hun sportieve Ajax-achtergrond.”

Het idee begon toen Siem de Jong aangaf na een jaartje voetballen bij De Graafschap iets bij Ajax te willen doen buiten het veld. “Toen dacht ik: dit soort dingen moeten we meteen beetpakken. En die gedachte bleek breed gedragen binnen de club. We hebben een tweejarig traject gemaakt waarbij ze in projecten gaan meedoen, op verschillende afdelingen meelopen en (externe) cursussen krijgen. De deelnemers krijgen brede ondersteuning vanuit de directie, de Vereniging en onze leidinggevenden. En we maken gebruik van de kennis en ervaring die de Ajax Coaching Academy te bieden heeft.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.