De Telegraaf: Heitinga tussenpaus; zoektocht naar nieuwe trainer gaat door

John Heitinga schuift per direct door van Jong Ajax naar het eerste elftal, meldt De Telegraaf. Heitinga zal samen met assistent-trainer Michael Reiziger de honneurs waarnemen na het ontslag van Alfred Schreuder.

Heitinga komt nu tijdelijk aan het roer te staan, maar voor hoe lang is nog onduidelijk. Algemeen directeur Edwin van der Sar sluit niet uit dat er snel een nieuwe trainer wordt aangesteld. “Michael Reiziger en Richard Witschge leiden vrijdag de training. De kans bestaat dat er zondag een nieuwe trainer op de bank zit. Maar ik kan niks beloven. Als directie zijn we wel voorbereid op bepaalde situaties die zich konden voordoen”

De komst van een nieuwe trainer heeft nu de prioriteit, zegt Van der Sar voor de camera van ESPN. “We zitten zonder rvc-voetbalman in een vacuüm. En Gerry Hamstra, Klaas-Jan Huntelaar en ik nemen de taken van de technisch directeur waar. We gaan nu in tien uur geen rvc-man en td vinden, dus komt de nieuwe trainer eerst.”

De voormalig doelman sluit niet uit dat Ajax eerst voor een trainer kiest die het huidige seizoen afmaakt. Heitinga mogelijk langer voor de groep staan.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.