Devyne Rensch: ‘Dat moet ik van mezelf verwachten’

Met 127 officiële duels voor het eerste elftal van Ajax is Devyne Rensch ondanks zijn 21 jaar één van de meest ervaren spelers van het huidige elftal van Ajax. De verdediger is ambitieus en probeert ook een leidersrol op zich te nemen. “Ik ben een van de jongste, maar met mijn ervaring en het aantal wedstrijden moeten ik teamgenoten pushen en meenemen. Dat moet ik van mezelf verwachten”, zegt hij op de clubsite van Ajax.

Vanaf welke plek hij dat doet, maakt Rensch weinig uit. Hij speelde zowel rechtsback, linksback als centraal achterin. “Het is een voordeel dat ik op meerdere posities en in meerdere formaties kan spelen. Zo kan ik me door ontwikkelen. Mijn favoriete positie is rechtsback, want daar heb ik de meeste wedstrijden voor Ajax 1 gespeeld. Maar centraal kan ook, dat maakt mij niet zo veel uit.”

Rensch is ook geschrokken hoe Ajax deze voetbaljaargang heeft gepresteerd. “Dit seizoen past niet bij Ajax, maar we zitten er nog steeds in. We moeten de laatste drie wedstrijden winnen en individueel stappen maken”, zo is de Ajacied van mening. “Individueel gaat het de goede kant op, maar als team moeten we alles winnen dit seizoen. Het is nu eenmaal de situatie. Het is belangrijk voor de club om vijfde te worden.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.