Diant Ramaj: ‘Dat is waarom ik naar Ajax ben gekomen’

Diant Ramaj wordt gezien als één van de weinige goede aankopen van Sven Mislintat. De doelman werd eerste keeper onder John van ’t Schip en maakt veel indruk. “Sven Mislintat zag iets in mij wat anderen niet zagen, want van nummer twee bij Frankfurt naar Ajax is een heel grote stap. Maar hij zag de potentie in mij”, zegt Ramaj in VI PRO. Jay Gorter kreeg in eerste instantie nog de voorkeur nadat Gero Rulli geblesseerd raakte. “Maar ik ben hard blijven werken, zoals altijd. En toen de kans kwam, heb ik hem gegrepen, ik denk op de juiste manier. Nu ben ik blij dat ik me niet heb laten kennen.”

Ramaj wordt geroemd om het meevoetballen. Iets wat in Duitsland niet altijd gewenst was. “Hier bij Ajax willen ze dat juist wél. Ik probeer te zoeken naar de nummer 6 om de opbouw te versnellen. Dat is ook waarom ik naar Ajax ben gekomen. Hier is dat perfect, hier wíllen ze dat. En in de rest van Nederland ook. Ieder team hier bouwt op, zelfs als ze daar misschien niet eens de spelers voor hebben, dat maakt ze niet uit. Voor mij is dát voetbal.”

En het feit dat de doelman soms teveel risico neemt en daarmee ook kansen weggeeft? “Natuurlijk zie je achteraf dat soms andere opties beter waren geweest. Dat hoort erbij, bij mijn speelstijl. Veel keepers zijn niet sterk genoeg in hun hoofd om dat te durven, maar ik doe het al mijn hele leven, ik weet niet beter. Soms gaat het mis, maar als het wél goed gaat, is het geweldig!” Onlangs ging hij tegen NEC de mist in en kreeg dat flink te horen van Jordan Henderson. “Ik moet het gewoon goed doen, de volgende keer. Maar ik ben het met Jordan eens, hoor: ik moet me verbeteren, die foute passes moeten eruit, daar werk ik aan, ik wil het zoveel mogelijk perfectioneren.”

Lees meer op VI PRO.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.