Eerste reactie Farioli: ‘We willen geen tijd verliezen’

Francesco Farioli is de nieuwe hoofdtrainer van Ajax en hij is daar heel erg blij mee. “Ik ben erg blij om hier in Amsterdam te zijn, samen met de andere stafleden gaan wij ons vol overgave inzetten”, zo luidt zijn eerste reactie op de clubsite van Ajax. “We willen terug naar de basis en ons verbinden met hetgeen waar Ajax voor staat.”

De Italiaan gaat vol passie aan de slag in Amsterdam. “We willen nieuwe energie brengen met een positieve manier van werken en denken. Ik ben mij bewust van het feit dat er een hoop werk te doen is, maar we zijn al begonnen met de voorbereiding. We willen geen tijd verliezen en ons nu al klaarmaken voor de start van het seizoen, om Ajax terug te brengen naar de plek waar het hoort.”

Alex Kroes is heel blij dat Ajax Farioli heeft kunnen vastleggen. “Francesco is een trainer die gepassioneerd met zijn vak bezig is, die alles tot in detail doordenkt en zijn gedachten goed kan overbrengen op zijn ploeg. Wij zijn erg enthousiast geworden door de gesprekken die we met hem voerden. Maar ook door de informatie die we voor die tijd al over hem verzameld hadden. Bijvoorbeeld over zijn werkwijze en zijn denkwijze over voetballen.”

Hij vervolgt: “Je ziet zijn manier van werken en denken goed terug in zijn trainingen en tijdens wedstrijden. Uit alles blijkt dat Francesco een intelligente man is die goed met mensen om kan gaan en dat is ook een heel belangrijk onderdeel van het vak. Al met al zijn wij ervan overtuigd dat hij bij Ajax past.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.