Eindelijk weer eens winst en het was terecht: Ajax – FC Twente 2-1

Ajax moest het vanmiddag stellen zonder onder andere keeper Ramaj en de routiniers Henderson en Berghuis. Daardoor stond Rulli weer in het doel en waren er plaatsen in de basis ingeruimd voor Šutalo en Van den Boomen. Ook Brobbey was fit genoeg om te starten. Daardoor belandde Godts weer op de bank.

Maar Godts had geluk, want Hlynsson raakte tijdens de warming-up geblesseerd. Daardoor kon de 19-jarige Belg toch vanaf het beginsignaal beginnen. Het eerste kwartier ging voorbij zonder echte kansen, op een kansje voor Bergwijn na. Ajax leek de bovenliggende partij maar dat zegt dit seizoen bar weinig.

Uiteraard scoorde Twente uit de eerste kans die ze kregen. Via een vrije trap kopte Van Wolfswinkel uit het niets Twente op een 0-1 voorsprong. Tegen de verhouding in. Maar ja, tegen deze verdediging is niet veel nodig om te scoren. Er zit na maanden onder Van ’t Schip nog geen enkel patroon of automatisme in het team. En daardoor is er ook geen enkel vertrouwen. Dan kun je nog 900 minuten voetballen maar scoren zal Ajax niet doen.  Ruststand was 0-1.

De comeback van Van den Boomen bleef beperkt tot 45 minuten. Zijn vervanger was Tahirovic. Ajax kreeg twee minuten later een grote kans, maar Taylor kon in een 2 tegen 1 situatie de vrijstaande Brobbey net niet bereiken. Vlak daarna kreeg Brobbey nog een schotkans in het het strafschopgebied maar zijn poging strandde op een Twente-been.

Ajax leek in de 58e minuut een penalty te krijgen toen ex-Ajacied Regeer in de fout ging tegen Brobbey. Maar het was er net buiten, volgens de VAR. Taylor mikte de vrije trap op het hoofd van Brobbey en die scoorde alsnog de 1-1. Alhoewel de VAR er nog een minuut naar moest kijken. Alweer. Het spel van Ajax was in ieder geval met het 433-systeem in de tweede helft al wat beter. Invaller Akpom kreeg ook nog een goede kans aangeboden via Taylor, maar de aanvaller liet zich te gewillig vallen na het passeren van Twente-keeper Unnerstall.

Rensch ging op rechts door en werd in het strafschopgebied op zijn voeten getrapt door ex-Ajacied Salah-Eddine. Deze keer besliste de VAR dat de bal wel op de penaltystip moest. Bergwijn trapte de strafschop binnen. Hato moest daarna geblesseerd van het veld. Zijn vervanger was Sosa. 433 en een beetje inzet en je ziet direct verschil. Het jonge en angstige Ajax overleefde ook de acht minuten extra en won eindelijk weer eens een wedstrijd.

Aanvang:  16.45 uur – Scheidsrechter: Gözübüyük

Scoreverloop:

0-1, Van Wolfswinkel (31)

1-1, Brobbey (59)

2-1, Bergwijn (81)

Ajax: Rulli; Rensch, Šutalo (geel), Kaplan, Hato (Sosa/82), Taylor (Vos/95); Mannsverk (geel), Van den Boomen (Tahirovic/46); Godts (Gaaei/95), Brobbey (Akpom/69), Bergwijn.

Wissels Ajax: Pasveer, De Graaff, Gaaei, Akpom, Forbs, Medić, Rijkhoff, Vos, Sosa, Fitz-Jim, Tahirović.

FC Twente: Unnerstall; Regeer, Pröpper, Hilgers, Hilgers (Bruns/77), Smal (Salah-Eddine/54); Kjølø (geel), Eiting (Sampsted/66); Rots, Steijn (v.Bergen/66), Vlap (ünüvar/76); Van Wolfswinkel.

Wissels FC Twente: El Maach, Tyton, Besselink, Bruns, Salah-Eddine, Sampsted, Taha, Ünüvar, Van Bergen, Van Hoorenbeeck.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.