Erbarmelijk slecht Ajax niet dichterbij de derde plek: 2-2 tegen PEC

Ajax moest het tegen PEC Zwolle nog altijd doen zonder aanvoerder Bergwijn. Hij werd vervangen door Martha waardoor Sosa zich weer mocht laten zien op de linksbackpositie. Berghuis was wel weer terug in de basiself. Dat ging ten koste van Hlynsson. De aanvallers Akpom en Brobbey stonden beiden aan de aftrap in de Johan Cruijff Arena.

Het eerste kwartier ging nog wel, maar daarna verviel het spel van Ajax naar een erbarmelijk niveau en was het een wonder dat de Amsterdammers nog op gelijke hoogte stonden, want de Zwollenaars kregen zeker drie open kansen in het eerste deel van de eerste helft. Ajax bleef knoeien en totaal tegen de verhouding in kwam Ajax op voorsprong. Tahirovic speelde naar Rensch en via de rechtsback kwam de bal bij Brobbey die slecht afwerkte. Buitenspel, maar de VAR besliste anders: 1-0! Het spel bleef zwak, toch kreeg Ajax nog wat kansjes waaronder een afgekeurd doelpunt, maar de tweede helft zou echt beter moeten. De zwakste helft sinds het ontslag van Steijn.

Hlynsson kwam er direct na rust in voor Sosa. In de 48e minuut was het 2-0. Tahirovic kwam op en de bal kwam min of meer toevallig bij Brobbey en de spits scoorde zijn tweede van de avond. Een welkom doelpunt. Hopelijk ging Ajax daardoor wat beter spelen. Ajax miste nog een aantal kansen en dat wreekte zich. Invaller Hlynsson verspeelde de bal op het middenveld en twee pasjes later kwam de bal aan bij PEC-aanvaller Thy die met wat geluk Ramaj verschalkte.

Brobbey werd een kwartier voor tijd gewisseld vanwege wat lichte fysieke problemen. Forbs was zijn vervanger waardoor Akpom echt in de spits ging spelen. Ajax werd steeds slechter en slechter en een minuut voor tijd was het raak. Weer Thy was het die via een omhaal scoorde. Dat even daarvoor een PEC-speler hands maakte deed er kennelijk niet toe voor de VAR.

Daarbij bleef het. Ajax niet dichterbij Twente. Wellicht een puntje dichterbij AZ als ze straks verliezen van PSV. Ajax heeft zich een enorm slechte dienst bewezen. Het leek werkelijk nergens op wat ze vandaag lieten zien. Er zal in de winterstop nog heel wat moeten gebeuren wil Ajax derde worden.

Aanvang: 16.45 uur – Scheidsrechter: Kooij

Scoreverloop:

1-0, Brobbey (37)

2-0, Brobbey (48)

2-1, Thy (60)

2-2, Thy (89)

Ajax: Ramaj; Rensch, Šutalo, Hato, Sosa (Hlynsson/46); Tahirović, Taylor (Gaaei/80), Akpom; Berghuis (geel), Brobbey (Forbs/74), Martha.

Wissels Ajax: Rulli, De Graaff, Gaaei, Forbs, Salah-Eddine, Medić, Mikautadze, Ávila, Hlynsson, Gooijer, Banel.

PEC Zwolle: Schendelaar; Van Polen, Kersten, Lam, MacNulty (geel) (v.d.Haar/86); Buurmeester, Van den Berg (Reijnders/80); Namli, Druijf (Vellios/80, geel), Velanas (geel) (Bobson/86); Thy.

Wissels PEC Zwolle: Hauptmeijer, Vermeer, Bobson, El Azzouzi, Fichtinger, Fontana, Görlich, Huiberts, Reijnders, Serrano, Van der Haar, Vellios.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.