Ajax neemt het zondagmiddag om 12:15 uur op tegen FC Utrecht. De voormalig club van Erik ten Hag. De hoofdtrainer van de Amsterdammers is onder de indruk van de Domstedelingen. “Utrecht maakt een mooie ontwikkeling door en heeft een buitengewoon goed team, met een paar verrassingselementen. Het is een aantrekkelijk elftal met talentvolle spelers. Ik denk dat dit het sterkste Utrecht is van de laatste jaren”, blikt hij vooruit op de clubsite van Ajax.

Van onderschatting zal dan ook geen sprake zijn bij Ajax. “Het is een team dat je echt uitdaagt. We moeten een hoog niveau halen om ze van ons af te houden. Ik weet hoe de rivaliteit bij Utrecht is ten opzichte van Ajax. Daar zullen wij ons tegen moeten wapenen. We moeten winnen”, aldus de oefenmeester die ook nog kort sprak over de domper van afgelopen week tegen Chelsea. “Dit soort wedstrijden stop je als speler in je bagage. Je ontwikkeling gaat sneller, deze duels vormen je als voetballer.”

FC Utrecht is voor Ajax vaak een angstgegner, al geldt dat vooral in de uitduels. Thuis wist Ajax van de afgelopen vijf ontmoetingen in Amsterdam er drie te winnen. Eenmaal werd het gelijk en in 2017 was de club uit de Domstad te sterk voor Ajax in de Johan Cruijff ArenA toen nog onder leiding van Ten Hag.