Farioli op pole position voor trainerspositie Ajax

Francesco Farioli is de nummer één kandidaat om de nieuwe hoofdtrainer van Ajax te worden. Aanvankelijk zou Graham Potter bovenaan het lijstje hebben gestaan, maar na langdurige onderhandelingen zijn beide partijen niet nader tot elkaar kunnen komen, zo meldt De Telegraaf. Daardoor schakelt Ajax dus door naar de pas 35-jarige Italiaan die momenteel hoofdtrainer is van OGC Nice en daarvoor ook aan het roer stond van het Turkse Karagümrük en Alanyaspor.

Nice bezet momenteel de vijfde plek in de Ligue 1. Onder zijn leiding werd onlangs nog Paris Saint Germain verslagen en trainer Luis Enrique was van Nice onder de indruk. “Nice is een behoorlijk uitdagende ploeg om tegen te spelen, met een fascinerende speelstijl. Ik moet hun trainer complimenteren met zijn ideeën, die ik ook leuk vind”, aldus de hoofdtrainer van PSG. Farioli laat zijn ploeg hoog druk zetten en staat ook bekend om de vele tactische wisselingen tijdens een wedstrijd. En dat heeft hij er in één seizoen goed ingeslepen bij Nice.

Mocht Ajax Farioli willen vastleggen, moet het een afkoopsom gaan betalen aan de Franse club aangezien de hoofdtrainer nog een doorlopend contract heeft. De Amsterdammers zien overigens in Erik ten Hag ook nog een kandidaat, maar hij staat nog onder contract bij Manchester United en hoopt daar ook volgend seizoen nog aan te blijven ondanks tegenvallende resultaten. Alex Kroes wil niet het risico nemen om op Ten Hag te wachten waarna het mogelijk ook te laat kan zijn om Farioli binnen te halen.

 

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.