‘Farioli tekent tot medio 2027 bij Ajax’

Francesco Farioli wordt zo goed als zeker de nieuwe hoofdtrainer van Ajax, zo meldt De Telegraaf. De 35-jarige hoofdtrainer van Nice zou met Ajax een akkoord op hoofdlijnen hebben bereikt over een contract dat hem tot medio 2027 aan de Amsterdamse club verbindt. Het huidige contract van de oefenmeester loopt nog één seizoen door en dus moet Ajax nog overeenstemming bereiken met Nice over de afkoopsom.

Alex Kroes, Kelvin de Lang en Marijn Beuker zouden overtuigd zijn van de kwaliteiten van Farioli. Zo werden er tientallen trainingen van de Italiaan bekeken en werd het veldspel in wedstrijden uitgebreid geanalyseerd en daar was men van onder de indruk. Ondanks dat hij pas vier jaar ervaring heeft als hoofdtrainer op het hoogste niveau, durft Ajax na veel informatie te hebben ingewonnen de ‘gok’ dus wel aan.

Farioli stond eerder aan het roer van het Turkse Karagümrük en Alanyaspor. Onder zijn leiding bezet Nice momenteel de vijfde plek in de Ligue 1 en liggen er kansen om nog derde te worden met nog twee duels te gaan. Ajax wil intussen wel doorpakken zodat het ook voor de spelers duidelijk is wie er komend seizoen voor de groep staat.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.