Geen interim algemeen directeur voor Ajax

Er wordt bij Ajax geen interim algemeen directeur aangesteld bij de aankomende Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) op 21 mei. De positie is vacant wegens de schorsing van Alex Kroes die hem begin april werd opgelegd door de Raad van Commissarissen wegens handelen met voorkennis in aandelen Ajax. De Telegraaf meldt dat de medewerkers van Ajax op de hoogte zijn gesteld dat er geen interim directeur komt.

De overige directieleden zullen ‘een stapje extra’ doen en daarmee gezamenlijk de functie ‘vervullen’. Het gaat om Menno Geelen (commercieel directeur), Marijn Beuker (directeur voetbal) en Susan Lenderink (financieel directeur). Dit deden zij ook al in de periode dat Kroes nog niet bij Ajax was begonnen en dus geen onbekend terrein. Het is nog onduidelijk of Kroes alsnog terugkeert in zijn functie of dat er een nieuwe algemeen directeur moet komen. Op de BAVA wordt een besluit genomen over de toekomst van Kroes.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.