Geflatteerd verlies tegen PSV, Ajax nu hekkensluiter Eredivisie

Interim Hedwiges Maduro had na ‘Brighton’ het team weer op enkele posities aangepast. Avila nam de plek in van Sosa op de linksback-positie. Op het middenveld kregen Van den Boomen en Hlynsson weer de kans. Het zou een moeilijke wedstrijd worden tegen PSV. De Eindhovense formatie is nog ongeslagen onder leiding van Peter Bosz. Ajax blijft maar worstelen en kan na een nederlaag vanmiddag zelfs laatste worden in de Eredivisie.

Om 14.30 werd onder leiding van scheidsrechter Makkelie afgetrapt. Ajax kreeg al na 2 minuten een 100% kans, maar Brobbey kon alleen voor de keeper zoals te vaak de bal weer niet in het doel werken. Een paar minuten later ging Brobbey langs de rechterkant er vandoor, maar zijn voorzet kwam net niet goed aan. Twee reuzenkansen in de eerste vijf minuten voor Ajax. Paar minuten later was PSV gevaarlijk. Een tumultueus begin dus. Maar daarmee was de kous nog niet af, want Van den Boomen scoorde zelfs. Via een afstandsschot dwarrelde de bal langs Benitez het doel in: 0-1. Binnen het kwartier moest Brobbey eigenlijk voor de tweede keer scoren, maar deze keer wist de spits de bal zelfs voor een leeg doel nog te missen.

Uiteraard werd het weer 1-1 in de 20e minuut, want na 1 simpele pass kwam Lozano 1 op 1 tegen Sutalo, de verdediger deed niet veel, en de Mexicaan schoot in de korte hoek raak: 1-1. Daarna kreeg Hlynsson een grote kopkans na een prima voorzet van Gaaei, maar Benitez redde met veel moeite. De wedstrijd werd een paar minuten later stilgelegd omdat er iemand op de tribune gereanimeerd moest worden. Dit ging gelukkig goed en de wedstrijd werd ongeveer tien minuten later hervat. In de 40e minuut gingen Bergwijn en Brobbey aan de haal en ze combineerden door de PSV-verdediging en eindelijk(!) deze keer wist Brobbey de bal wel voorbij de PSV-keeper te wurmen: 1-2. Het was een open wedstrijd, maar het was volslagen terecht dat Ajax de rust haalde met deze voorsprong.

Vrij snel in de tweede helft stond het weer gelijk. Lozano schoot op de lat en Luuk de Jong stond op de goede plek om de 2-2 binnen te tikken. Een slecht begin dus. PSV-trainer Bosz zag dat het middenveld niet goed stond en bracht daarom Til en Saibari, die laatste scoorde in de 53e minuut de 3-2. Van een slecht begin naar een waardeloos begin dus. Dit Ajax krijgt zowat gemiddeld drie goals per wedstrijd tegen. Zo verlies je echt iedere wedstrijd. Nog voor het uur was het 4-2. Ajax miste nog een aantal dotten van kansen, PSV counterde en weer Lozano maakte het doelpunt. De wedstrijd leek binnen een kwartier gelopen. In de 72e minuut was het 5-2. Was eigenlijk hands, maar goed…tegen Ajax gelden kennelijk andere regels. Het was Lozano zijn derde goal.

Het goede gevoel van de eerste helft was met de tweede helft compleet te niet gedaan. Van ’t Schip begint met Ajax op de achttiende en laatste plek in de Eredivisie. Na acht wedstrijden…

Aanvang: 14.30 uur – Scheidsrechter: Makkelie

Scoreverloop:

0-1, Van den Boomen (10)

1-1, Lozano (20)

1-2, Brobbey (40)

2-2, De Jong (49)

3-2, Saibari (53)

4-2, Lozano (60)

5-2, Lozano (72)

PSV: Benítez; Teze, Ramalho, Boscagli, Dest; Schouten, Tillman (Til/46), Veerman (Saibari/46) (geel); Bakayoko (Vertessen/83), De Jong (Pepi/83), Lozano (Babadi/90).

Wissels PSV: Drommel, Waterman, Sambo, Van Aanholt, Til, Babadi, Saibari, Pepi, Vertessen.

Ajax: Ramaj; Gaaei, Šutalo, Hato (geel), Ávila (Salah-Eddine/75); Van den Boomen (Vos/75), Taylor, Hlynsson; Berghuis (Godts/64), Brobbey, Bergwijn (geel).

Wissels Ajax: Pasveer, C. Setford, Akpom, Salah-Eddine, Medić, Mikautadze, Vos, Tahirović, Godts, Martha, Gooijer, Banel.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.