Amsterdam ArenA

Halfjaarcijfers seizoen 2022/23: Ajax boekt nettowinst van € 76 miljoen

                                                                                                                       Ajax heeft een nettowinst geboekt over de eerste helft van het boekjaar 2022/2023, meldt Ajax.nl. Deze cijfers zijn vooral te danken aan de grote transfers van Antony, Lisandro Martínez en Sébastien Haller. Mede door deze verkopen behaalde de Amsterdamse club een record resultaat van 117,1 miljoen euro.

Ook de deelname aan de Champions League is een belangrijke factor voor de grote nettowinst van 76 miljoen euro. In tegenstelling tot de voorbije seizoenen heeft corona ook geen negatieve impact meer op de financiële resultaten, meldt Ajax verder.

De netto-omzet steeg met twee procent, naar 119,8 miljoen. De voetbalomzet bleef nagenoeg gelijk. Er werden weliswaar minder Europese premies verdiend, maar door het versoepelen van de coronamaatregelen stegen de recettes. Ook voor de deelname van spelers aan het WK in Qatar kreeg Ajax een vergoeding van de FIFA.

De kosten bij Ajax stegen licht naar 97,9 miljoen. Een groot deel van dat bedrag is de club kwijt aan salariskosten en wedstrijdgerelateerde kosten. Het eigen vermogen steeg van een kleine tweehonderd miljoen naar 273 miljoen euro. De liquide middelen bedragen 41,5 miljoen euro. Ajax verwacht over het gehele boekjaar 2022/2023 een positief nettoresultaat vanwege de transferinkomsten en de inkomsten uit Europees voetbal.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.