Heitinga na 0-0 tegen FC Union Berlin: “Te veel spelers niet in vorm”

Trainer John Heitinga was ontevreden over het spel van zijn Ajax-team, maar tevreden met het resultaat tegen 1. FC Union Berlin. Tegen de Duitse tegenstander werd thuis in de Johan Cruijff Arena een 0-0 gelijkspel behaald. Daarmee mochten de Ajacieden tevreden zijn. In de return over een week ligt alles nog open.

,,Ik denk dat we met Gerónimo Rulli een goede keeper onder de lat hadden staan. Het had slechter voor ons kunnen aflopen”, zegt Heitinga voor de camera van Veronica. De Ajax-keeper redde zijn team door een kopbal van de geheel vrijstaande Deen Morten Thorsby te stoppen. Deze laatste wist nog te scoren, maar de VAR redde Ajax deze tweede keer. ,,Daar kwamen we misschien goed weg. Maar hands is ook hands en ik zag Dusan Tadic meteen protesteren. Hij was er snel bij”, zo vond de Alphenaar.

Ajax leek te blokkeren en speelde de bal vaak breed en terug. Ajax schoot zeggen en schrijven 0 keer op doel. ,,We waren wel te voorzichtig. De bal moet veel vaker achter hun achterste linie belanden. Ook daarom koos ik al in de rust voor Brian Brobbey. Daarna ging het iets beter. Maar te veel spelers bij ons waren niet in vorm. Daardoor konden we het verschil niet maken. Het was veel te statisch. Dat moet volgende week echt beter. Dit is ook niet nieuw. Zondag tegen RKC creëerden we in de eerste helft ook veel te weinig. En ik denk dat Union volgende week niet anders gaat spelen. Zo voetballen ze het hele seizoen al. En met succes, ze staan niet voor niets tweede in de Bundesliga”, besloot de Ajacied zijn uitleg.

Bron:
ESPN/Veronica

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.