Henderson en Bergwijn mogelijk niet tegen Heracles

John van ’t Schip weet nog niet of hij zaterdagavond tegen Heracles Almelo een beroep doet op Jordan Henderson. De Engelsman traint pas sinds woensdag mee met de groep en stond daarvoor ook een tijdje stil. “Hij is nu een maand zonder wedstrijdritme, plus het feit dat hij een tijdje niet in groepsverband had getraind. We moeten bekijken in hoeverre hij een gedeelte kan spelen of helemaal niet. Dat is iets wat we nog gaan beslissen.”

Tijdens zijn eerste trainingsdagen in Amsterdam maakt Henderson wel indruk. “We hebben de afgelopen maanden vaker besproken dat de balans een beetje scheef is, onder meer met de leeftijden. Dat is nu nog steeds zo, maar met het binnenhalen van Jordan voel je gelijk dat we er iemand bij hebben die ons een stapje verder kan helpen in de kleedkamer en op het veld”, aldus Van ’t Schip.

Daarnaast is ook het meedoen van aanvoerder Steven Bergwijn nog onzeker. “Bergwijn is een twijfelgeval. Josip Šutalo gaat het nog niet redden, dat is wel een tegenvaller. Chuba Akpom was ziek en heeft heel de week niet kunnen trainen. In hoeverre hij een rol gaat hebben is ook nog twijfelachtig. Verder is Tristan Gooijer wel beschikbaar. Hij viel uit en had daar wat last van, maar heeft de afgelopen drie dagen meegetraind.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.