Ihattaren is Ajax en Vanenburg dankbaar: “Hij heeft me echt geraakt”

Mohamed Ihattaren is na een moeilijke periode een volwaardig lid van de A-selectie van Ajax. De voormalige PSV-er is de Amsterdamse club dankbaar voor de kans die hij gekregen heeft. Begin vorig seizoen maakte de aanvaller een transfer van PSV naar Juventus. Hij werd daarop direct verhuurd aan Sampdoria. De toen 19-jarige Ihattaren kon daar totaal niet aarden.

Nu zit de Ajacied heel wat beter in zijn vel. Letterlijk en figuurlijk. “Ik ben gewoon happy, gelukkig en fit. Ik voel me echt gelukkig, dat is het belangrijkste”, zegt Ihattaren in een interview met Ajax TV. “Hier is de focus op elkaar, omdat we alleen zijn. Ik heb het leuk. Ik was er sowieso niet bij met mijn hoofd, daar ben ik heel eerlijk in. Mentaal zat ik er niet lekker in. Ik was heel ongelukkig en ben teruggegaan naar mijn vertrouwde omgeving. Om alles los te laten. Ik had te veel emoties in mij en dacht te veel na. Alles wat een voetballer niet hoort te doen.”

Met Gerald Vanenburg, voormalige topvoetballer en tegenwoordig techniektrainer bij Ajax, heeft de jeugdinternational een speciale band. “Hij appte me om met me te kunnen praten. We hadden meteen een klik, ik voelde me fijn daardoor. Ik dacht even niet aan voetbal omdat ik me op mezelf wilde focussen. Hij zei meteen: spelers met jouw kwaliteiten kunnen niet stoppen. Dat bestaat niet, haal het maar uit je hoofd. Een dag later begonnen we al. Gerald is een goede gozer. Het was voor hem een no go als ik zou stoppen. We hebben vaak gewandeld samen. Praten, trainen, bellen. Ik huilde bij hem, alles. Een grote broer die ik alles kon vertellen, nog steeds. Daar ben ik hem echt dankbaar voor. Hij heeft me echt geraakt.”

Toch bleven de twijfels bij Ihattaren lang in zijn hoofd en lijf zitten, maar na verloop van tijd kwam er steeds meer verbetering. “Ik was echt zwaar geworden, ik was gewoon geen prof meer. Als het team aan het trainen was, moest ik rennen. Alles stond in het teken van topfit worden. Ze begonnen overal op te letten: slaap, eten, tijdstippen waarop dingen gebeurde. Ik was steeds omringd, kon geen kant op. Wat ik ervan vond? Irritant, maar als je iets wil, dan moet het.”

“Ze maakten het me ook duidelijk: een half jaar bikkelen en volgend jaar in Ajax 1, of een half jaar kloten en je carrière is klaar. Zo hard brachten ze het. Dat zet je wel aan het denken. Ze zijn zelfs met me meegegaan op vakantie. Er is hard getraind, maar hebben ook zeker vakantie gehouden. Als ik eraan denk hoe ze me geholpen hebben, ik bedank ze nog dagelijks”, aldus de geboren Utrechtenaar.

Forum: Ajax: Seizoen 2022/23 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.