Amsterdam ArenA

Is je kind fan van Ajax? Dit zijn 5 leuke activiteiten om met hem of haar te doen

Als je een echte ajacied bent, geef je jouw liefde voor de godenzonen door aan je kind. Is dit al helemaal gelukt? Dan wordt het tijd om wat leuke activiteiten met hem of haar te doen. Hieronder vind je wat suggesties om samen met je kind te doen.

Een toernooi houden

In de eerste plaats is het een leuk idee om een toernooi te houden. Je kind kent vast wat vrienden en kennissen die het leuk vinden om aan een voetbaltoernooi te doen. Vernoem het toernooi naar de favoriete speler van je kind. Vanzelfsprekend mag aan het Brian Brobbey toernooi geen prijs ontbreken! Een trofee kopen is een must als je elk team dat meedoet tot het uiterste wil laten gaan.

Een wedstrijd bijwonen

Niets brengt de spanning en de sensatie van het voetbal zo dichtbij als het samen bijwonen van een live wedstrijd van Ajax in de Johan Cruijff ArenA. Het is niet alleen een geweldige manier om je kind dichter bij zijn of haar helden te brengen, maar ook een onvergetelijke ervaring die jullie band zal versterken. Zorg dat je van tevoren tickets scoort, trek je Ajax-shirts aan en bereid je voor op een dag vol emoties.

Je eigen fan uitrusting maken

Natuurlijk kun je altijd wat officiële Ajax-merchandise aanschaffen, maar is er iets leukers dan samen met je kind jullie eigen Ajax-fan uitrusting te maken? Het is niet alleen een superleuke creatieve activiteit, maar het geeft ook een persoonlijke touch aan jullie support voor het team. Pak wat witte en rode textielverf, t-shirts, sjaals, of zelfs een oud voetbalshirt dat wel een makeover kan gebruiken. Laat je inspireren door de iconische Ajax-kleuren en ontwerpen, of bedenk samen een geheel nieuw design dat jullie liefde voor de club uitdraagt.

Naar het museum gaan

Een bezoek aan het Ajax museum is een onvergetelijke ervaring voor zowel jonge als oude fans. Hier kun je samen duiken in de rijke historie van de club, waar elk object, elke foto en elk verhaal een pagina vertegenwoordigt uit het glorieuze verleden van Ajax. Het is een plek waar je dichtbij de helden van toen en nu kunt komen en waar je het ontstaan en de groei van Ajax als voetbal institutie kunt ervaren. Dit bezoek zal niet alleen de kennis van je kind over Ajax vergroten, maar ook de verbondenheid met de club versterken.

Documentaires kijken

Niets brengt de passie en de strijd van Ajax beter over dan de vele documentaires die er zijn gemaakt over onze geliefde club. Samen op de bank zitten met wat snacks en drankjes, terwijl je je verdiept in de ups en downs van Ajax, is niet alleen super gezellig, maar het verrijkt ook jullie kennis en liefde voor de club. Elke documentaire, of het nu gaat over de gouden jaren ’70, de wonderbaarlijke Champions League-overwinning in 1995, of de recentere heldendaden, biedt een intiem kijkje achter de schermen.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.