Jan van Halst: ‘Daar heb ik wel mee geworsteld’

Jan van Halst deed maandagavond bij Rondo voor het eerst een boekje open over zijn tijd bij Ajax als RvC lid en algemeen directeur. De voormalig profvoetballer had in eerste instantie vanuit de RvC een controlerende functie en voelde al in de zomer onrust. “Ik kreeg na een paar weken wel door dat er wrijving was tussen Sven (Mislintat, red.) en de trainer, Maurice (Steijn, red.). En dat is eigenlijk van kwaad tot erger geworden. Daar heb ik ook wel mee geworsteld.”

Van Halst heeft er naar eigen zeggen veel aan gedaan om het tweetal wel door één deur te laten gaan. “Ach man, zoveel gesprekken en sessies”, vertelt hij bij het programma op Ziggo Sport. “Maar uiteindelijk moet het van alle partijen komen. Er moet toch een vorm van samenwerking kunnen zijn, dacht ik. Gewoon normaal met elkaar omgaan. Al helemaal omdat de technisch directeur de trainer haalt. Maar het is me niet gelukt.”

Het wordt hem vaak verweten dat hij meer transfers had moeten blokkeren. Uiteindelijk heeft hij dat één keer gedaan. “Dan check je: is de scouting akkoord, de technische staf en technisch directeur? Dat was niet het geval. Toen zei ik: dan moeten we het niet doen. Bij andere spelers was dat niet zo eenduidig. Maar achteraf is het makkelijk. Ik ken ook niet alle spelers. Je stelt kritische vragen en gaat er vanuit dat er goed naar gekeken is.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.