Jan van Halst: ‘Maurice had zelf ook twijfels’

Maurice Steijn werd maandag ontslagen als hoofdtrainer van Ajax. Jan van Halst legt uit hoe Ajax tot die beslissing is gekomen. “De afgelopen maanden hebben we heel intensief en professioneel samengewerkt, maar de sportieve resultaten en de ontwikkeling van het team bleven achter”, zo stelt de interim algemeen directeur van de Amsterdammers. “Vandaar dat we vandaag weer met elkaar om de tafel zaten.”

Niet alleen de directie, maar ook de hoofdtrainer zelf was niet overtuigd om aan te blijven. “Maurice gaf nu zelf ook aan twijfels te hebben of hij nog de juiste man op de juiste plaats is. Samen hebben we vervolgens de conclusie getrokken dat het beter is om uit elkaar te gaan. Hedwiges Maduro neemt voorlopig de honneurs waar”, aldus Van Halst. Steijn wist zelf dat het ook niet meer reëel was om te blijven. “Wij kwamen tot de conclusie dat dit nu het beste is voor Ajax, al vind ik het vreselijk jammer.”

Hij hoopt dat Ajax snel weer sportieve successen gaat behalen onder een nieuwe trainer. “Iedereen die mij kent weet dat ik er alles aan heb gedaan om Ajax terug te brengen naar waar deze club hoort. Maar het is mij niet gelukt. Ik wil de supporters en de mensen met wie ik hier heb samengewerkt hartelijk bedanken en ik hoop dat Ajax snel de weg omhoog inslaat.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.