John van ’t Schip: “Er is voor ons nog genoeg werk aan de winkel”

Trainer John van ’t Schip was nog niet geheel tevreden over de prestatie die de jongens uit Amsterdam geleverd hebben tegen het Brabantse RKC Waalwijk. Toch wist Ajax met ruim 4-1 te winnen in de eerste thuiswedstrijd van de tweede competitiehelft.

Het ging de Amsterdammers niet zo gemakkelijk af doordat er achterin cruciale fouten werden gemaakt. “Voetballend was het prima, maar verdedigend kwamen we een aantal keer in de problemen”, aldus de trainer van Ajax. Van ’t Schip koos voor de twee jonge backs, Tristan Gooijer en Ar’jany Martha, in de basis.

Brian Brobbey werd verdiend beloond met de eer van Player of the Match. Brobbey was maar liefst twee keer trefzeker, ondanks de vele kansen en een gemiste penalty, tegen de ploeg uit Waalwijk en wist daarmee met het team de drie punten te behalen. De trainer had na afloop van de wedstrijd lovende woorden over zijn aandeel in de wedstrijd. “Hij is zeer belangrijk voor ons. Spelers weten steeds beter hoe ze hem kunnen gebruiken. Hij is als aanspeelpunt erg sterk. Brian geeft rust en zorgt dat we door kunnen voetballen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Jenna van Dongen

Jenna van Dongen