John van ’t Schip: ‘Het wordt een zware dobber’

Ajax werd vrijdagmiddag gekoppeld aan Aston Villa als volgende tegenstander in de Conference League. John van ’t Schip spreekt van een zware tegenstander. “Aston Villa is denk ik de sterkste uit de pot. Ze spelen in de Premier League waarin ze vierde staan en spelen voor Champions League. Ze hebben met Unai Emery een trainer met veel ervaring die ook weet wat het inhoudt om cups te winnen in Europa. Dus het wordt een zware dobber, maar het is een mooi affiche.

De gewonnen wedstrijd tegen Bodo/Glimt was een enerverende wedstrijd. “Dat kan je wel zeggen. We hadden het nodige geluk. Ze zeggen: geluk dwing je af, dus laten we maar zeggen dat we dat hebben gedaan”, zegt Van ’t Schip met een knipoog die positief sprak over Diant Ramaj en Kenneth Taylor. “Ramaj heeft ons in de wedstrijd gehouden en voor Kenneth is het hartstikke mooi dat hij de winnende maakte. Dit soort wedstrijden zijn niet makkelijk, dus extra mooi als je ‘m dan weet te winnen.”

Het is voor de hoofdtrainer van Ajax nog onduidelijk over welke spelers hij zondag tegen AZ kan beschikken. “Het heeft heel veel energie gekost, ook omdat wij niet veel aan voetballen kwamen. Dan moet je veel achter de bal aan. Het was alle hens aan dek. Over blessures valt nog weinig te zeggen momenteel. Dat moeten we afwachten.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.