Jordan Henderson in basiself tegen PSV

Jordan Henderson start zaterdag 3 februari in het thuisduel tegen PSV. De wedstrijd tegen Heracles moest de Engelse middenvelder aan zich voorbij laten gaan, nu begint hij vanaf het eerste fluitsignaal. Trainer John van ’t Schip vertelde dit tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd. 

Hoewel Henderson al een langere periode niet heeft gespeeld, kiest Van ’t Schip er toch voor om hem te laten starten. “Hij is een ervaren speler die gewend is om veel wedstrijden per seizoen te spelen”, aldus de trainer van Ajax. Er moet wel gekeken worden in hoeverre de speler in staat is om negentig minuten te kunnen spelen, aangezien hij geen wedstrijdritme heeft.

In de persconferentie vertelde Van ’t Schip dat Henderson een belangrijke rol gaat overnemen binnen het team. De middenvelder heeft enorm veel talent, maar de voetballer kan niet alleen voor wonderen gaan zorgen tegen een tegenstander als PSV. “Hij is een speler dat veel coacht, dus daar zal die morgen ook zeker mee beginnen. Het coachen zit in hem. Hopelijk heeft dat een goede uitwerking op het hele elftal.”

 

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Jenna van Dongen

Jenna van Dongen