Kelvin de Lang: ‘Niet alle Mislintat aankopen vertrekken’

Kelvin de Lang en Marijn Beuker zijn druk bezig met de samenstelling van de selectie van Ajax voor komend seizoen. Afgelopen zomer deed Sven Mislintat het aankoopbeleid en hij trok twaalf spelers aan waarvan de meesten niet geweldig presteren. “Kelvin en ik kijken elkaar soms aan op de tribune en zijn het er dan over eens dat het huidige spel niet bij Ajax past. Maar we hebben best een aardig geraamte staan. Met Ramaj, Hato, Taylor en Brobbey heb je echt wel een aardig blok staan. We hebben met ze gezeten en willen dat ze blijven. Er moet stabiliteit in de groep komen en dan ga je niet opnieuw twaalf spelers halen”, zo vertelt Beuker in De Telegraaf.

De Lang vult aan: “Het is trouwens niet zo dat alle twaalf aankopen van Sven Mislintat vertrekken. Die transferzomer is ook een ongelukkige samenloop van omstandigheden geweest, met veel spelers die heel laat in de transferwindow werden aangetrokken. Dan boterde het niet tussen Mislintat en trainer Maurice Steijn, wat ertoe leidde dat ze allebei vertrokken. Niet bepaald een ideale situatie voor een speler om in te komen. Dan ziet iedereen eruit alsof hij twintig procent minder is”, aldus de man die dit seizoen de transferwindow in goede banen moet leiden. “Er is te veel werk te doen om nu al van de daken te schreeuwen dat we komend seizoen weer een kampioenswaardige ploeg hebben staan. Dat vergt wellicht enige tijd. Ik vind dat we als Ajax zijnde elk seizoen voor de bovenste plaats moeten gaan. Als dat te vroeg komt voor komend jaar dan moeten we er in ieder geval voor zorgen dat we strijden om een plek in de Champions League.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.