Davy Klaassen II

Klaassen na 3-0 winst op PEC: “Wij willen dat het gaat gebeuren”

Ajax – PEC Zwolle eindigde in een 3-0 winst voor de Amsterdammers. Davy Klaassen was de man van de wedstrijd. De middenvelder zorgde voor de tweede en derde Ajax-goal. Het was nu eens niet een zenuwachtige bedoening voor de Ajacieden.

Hoewel Ajax in de beginfase weer matig acteerde, was Klaassen geen moment bang voor puntenverlies. ‘Het ging stroef, maar ik vond wel dat we zoveel ruimte hadden. Ik heb geen moment het gevoel gehad dat het niet goed zou komen’, zegt de uitblinker voor de camera van ESPN.

1-0 was de ruststand, in de 51e en 80e minuut sloeg Klaassen toe. De eerste was een intikker, nadat Timber op de paal schoot. ‘Natuurlijk zit er een beetje geluk bij, maar daar moet je ook naar op zoek. Je moet er in ieder geval zijn’, aldus de international.

De 3-0 was veel mooier, vond ook Klaassen. ‘Lekker hè?’, zegt Klaassen (zie goal onder het artikel). ‘Ik had ‘m daarvoor al een paar keer afgegeven, maar die jongens schoten steeds tegen de keeper. Ik dacht: Dan doe ik het zelf maar. Een beetje binnenkant wreef en lepelen, zeg maar. Ik raakte ‘m perfect.’

Door de zege zet Ajax weer een stap richting de titel. Het gat met PSV, dat zondag nog in actie komt tegen Willem II, is nu zeven punten. Ajax moet nog drie wedstrijden spelen. Of het goed gaat komen? ‘Dat moet’, aldus Klaassen, die ook niet teveel bluf wilde vertonen. Toch heerst er vertrouwen: ‘Wij willen dat het gaat gebeuren en het gaat gebeuren.’

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.