Davy Klaassen

Klaassen na EL-uitschakeling: “Kansen gehad en nul keer gescoord”

Ajax ging gisterenavond ongelukkig onderuit tegen 1. FC Union Berlin. Ajax verloor in Duitsland met 3-1 door een penalty, keepersblunder en een corner. Davy Klaassen zag het met lede ogen aan. De Ajax-middenvelder zag vooral een verschil in effectivitieit.

“Ik vind dat we hier meer hadden verdiend”, zegt Klaassen voor de camera van ESPN. “Uiteindelijk krijgen zij een paar kansen in de counter, omdat wij echt moeten, maar daarvoor hebben zij geen kans gehad en twee keer gescoord. Wij hebben kansen gehad en nul keer gescoord. Dat is frustrerend.”

“Ik denk niet dat ze willen dat wij zoveel kansen creëren. Ik snap wat je bedoelt, maar ik denk niet dat we daar vandaag in zijn gelopen”, vindt de Oranje-international, die onlang de mijlpaal van 300 wedstrijden in Ajax 1 behaalde. “Zij staan gewoon voor een bepaald type voetbal en daar zijn ze goed in. Ik denk dat we daar vandaag een goed antwoord op hadden, maar dat zij een stuk efficiënter waren dan wij. Dat is duidelijk.”

Klaassen begon tegen Berlin in de thuiswedstrijd nog op de bank. Gisteren stond hij vanwege tactische redenen weer direct aan de aftrap. “Dat was om hun meer aan het lopen te krijgen en meer verrassing te brengen. Dat ging beter dan vorige week, maar het is niet makkelijk. Daar moet je veel in investeren en ik denk dat we van daaruit veel kansen hebben uitgespeeld. Alleen, we schieten ze niet allemaal erin.”

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.