Kroes op zijn plek als technisch directeur

Alex Kroes voelt zich goed in zijn nieuwe rol als technisch directeur bij Ajax. “Ik heb inmiddels in de gaten dat ik op de plek van technisch directeur ook een grote bijdrage kan leveren om van Ajax weer Ajax te maken”, zo vertelt hij in een uitgebreid interview in De Telegraaf. “Soms denk ik: misschien heeft het wel zo moeten zijn. Ik vind de functie van technisch directeur net zo leuk.”

Hij vervolgt: “Zeker als ik zo prettig kan samenwerken als nu in de directie met Menno Geelen, Susan Lenderink, Marijn Beuker en Menno’s tijdelijke opvolger Cas Biesta. Het voelt echt goed met zijn vijven. Het is geen degradatie, maar een andere focus. Ik heb een salarisreductie, maar daar ben ik helemaal prima mee.” Kroes was in eerste instantie aangesteld als algemeen directeur, tot zijn ‘aandelenfiasco’ naar boven kwam. “Achteraf gezien had ik 26 juli 2023, een week voor mijn aanstelling als algemeen directeur, geen aandelen Ajax moeten kopen. Dat is een domme actie geweest.”

Er is nog een kans dat Kroes hard wordt aangepakt door de AFM. Mocht zijn handelen als ‘ernstig misdrijf’ worden bestempeld, dan moet hij alsnog vertrekken bij Ajax. “Dan heb ik nog steeds de allerbeste intenties gehad, maar wel fout gehandeld. Wat is een ernstig misdrijf? Als je door rood rijdt en een boete krijgt? Vind ik niet. Maar door rood rijden met 150 kilometer per uur en drank op wel. Als in mijn geval het Openbaar Ministerie in actie komt, dan is dat ernstig. Als de consequentie is dat ik mijn baan verlies, ook mijn huidige job, dan is dat zo. En dan sta ik daar ook achter.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.