Maduro keert definitief terug naar Almere City

Hedwiges Maduro is komend seizoen de hoofdtrainer van Almere City. Hij volgt daarmee Alex Pastoor op die zelf stopte ondanks een succesvol seizoen, omdat hij voorlopig stopt als voetbaltrainer om meer tijd met zijn gezin te besteden. Maduro vertrekt dus bij Ajax waar hij pas sinds de zomer van 2023 onder contract kwam te staan als assistent-trainer van Maurice Steijn.

Na het vertrek van Steijn bij Ajax bleef Maduro wel assistent van John van ’t Schip, maar zakte wel in de pikorde achter Michael Valkanis die door Van ’t Schip werd meegenomen. Daardoor kreeg Maduro minder prominente taken uit te voeren. Naar verluid zou hij komend seizoen een rol aangeboden hebben gekregen om Jong Ajax onder zijn hoede te gaan nemen, omdat Dave Vos doorschuift naar het eerste elftal. Maduro wil echter liever als hoofdtrainer een Eredivisieclub aan de slag en die kans krijgt hij dus bij Almere City.

Maduro tekent daar een contract voor twee seizoenen. Het is onbekend of Ajax een afkoopsom krijgt, aangezien hij een doorlopend contract had en de Amsterdammers hem vorig jaar nog voor zes ton overnamen van datzelfde Almere City.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.