Martha weigert contractvoorstel Ajax en vertrekt

Ar’Jany Martha vertrekt deze zomer definitief bij Ajax. De club en de speler hebben onderhandeld over een nieuw contract, maar zijn er niet uitgekomen. Hierdoor is Martha na dit seizoen transfervrij. Er zou al veel interesse zijn voor de flankspeler.

John van ’t Schip gunde Martha dit seizoen zijn debuut in Ajax 1, tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. De linksbuiten en linksback maakte in zijn eerste wedstrijden een sterke indruk en kon het goed vinden met Steven Bergwijn op de linkerflank, maar verdween daarna uit de basisopstelling wegens gebrek aan verdedigende kwaliteiten.

Aangezien Martha’s contract op 30 juni afloopt, was Ajax met hem in gesprek over een verlenging. Hoewel er een aanbieding voor drie seizoenen klaar lag, heeft Martha het voorstel zelf afgewezen. Daardoor is hij na 30 juni transfervrij en komt er dus een einde aan zijn tijd in Amsterdam.

Martha speelde op 18 februari zijn laatste wedstrijd voor Ajax 1 tegen NEC. Hij speelde in totaal 12 officiële duels. Verder kwam hij vooral in actie namens Jong Ajax waarvoor hij 110 keer speelde en negen goals maakte.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.