Maurice Steijn over Klassieker: ‘Boven onszelf uitstijgen’

Maurice Steijn blikt in aanloop naar de wedstrijd tegen Feyenoord vooruit op zijn eerste Klassieker als trainer. “Ik heb er heel veel zin in”,  zegt hij tijdens de persconferentie. “We moeten bravoure laten zien. We spelen voor eigenlijk publiek in de ArenA en ik denk dat de wedstrijd tegen Marseille ons heeft gesterkt. Soms zal je ook de mouwen moeten opstropen als je het moeilijk hebt en dat moeten we ook zondag laten zien.”

De hoofdtrainer van Ajax weet dat zijn ploeg een tegenstander in vorm aantreft. Zo won Feyenoord de laatste drie competitieduels met ruime cijfers en was het afgelopen week ook te sterk voor Celtic in de Champions League. “Ik kijk vooral naar onze eigen ploeg. Maar Feyenoord doet het heel goed met een duidelijke speelwijze en ze hebben heel veel goals gemaakt de laatste wedstrijden. Daar moeten wij ons tegen wapenen. Klassiekers zijn altijd een wedstrijd op zich en ik hoop dat mijn ploeg boven zichzelf uitstijgt zondag.”

Steijn ziet veel aanknopingspunten naar aanleiding van het duel tegen Marseille, maar weet ook dat hij tijd nodig heeft. “Wij zijn een ploeg in opbouw, dat weten we. We hebben veel spelers nieuw moeten inpassen en pas laat gekregen. Daar is inmiddels genoeg over gezegd en geschreven. Dit is een ploeg die we zelfvertrouwen moeten geven en waar we zoeken naar vastigheden. Dat moet welke week beter en dat zal nog steeds met vallen en opstaan gaan, maar ik heb veel vertrouwen in dit elftal.”

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.