Michael Reiziger heeft zijn debuut als interim-trainer van Ajax opgeluisterd met een 3-1 zege op Willem II. Na afloop reageerde hij positief voor de camera’s van FOX Sports. “We begonnen heel goed met veel kansen, maar daarna werd het wat rommelig. Ik ben vooral tevreden over de reactie van de ploeg na de 0-1. Het publiek gaf een reactie en de ploeg pikte dat op. Daarna hebben we ook goed voetbal laten zien.”

Justin Kluivert zorgde met een prachtige goal voor de belangrijke gelijkmaker. “Je voelt dat het eraan zit te komen en het was een soort bevrijding. Daarna ging het tempo nog een tandje omhoog en maakten we nog meer goals.” De derde Amsterdamse treffer werd goedgekeurd, maar Neres stond eigenlijk buitenspel. “Het zal mij een zorg zijn”, zegt hij met een knipoog en daarna relativeert hij de beslissing van de scheidsrechter. “Er worden altijd wel fouten gemaakt. We hadden ook een penalty kunnen krijgen waar Neres aan het shirt wordt getrokken, dus dat houd je altijd.”

Waarschijnlijk is het voor Reiziger zijn enige wedstrijd als trainer van het eerste elftal. “Ik denk dat er binnenkort wel een beslissing wordt genomen wie er trainer gaat worden en daarna ga ik terug naar Jong Ajax.” En zou Erik ten Hag een goede keuze zijn? “Ten Hag is een goede trainer die bij verschillende clubs op niveau heeft gewerkt.”