Mitchell Dijks speelde het afgelopen half jaar op huurbasis voor Norwich City. En hoewel de Engelsen graag met hem door wilde, kwam de club niet tot akkoord met Dijks zelf. Daarom is de Amsterdammers teruggekeerd naar Ajax waar hij nog één jaar onder contract staat. De kans is echter groot dat de linksback weer vertrekt. “Op dit moment weet ik niet waar mijn toekomst ligt, maar er spelen wel wat dingen op de achtergrond”, zegt hij in gesprek met Voetbal International.

Dijks zegt klaar te zijn voor een nieuwe stap in Engeland. “Ik maak er geen geheim van dat de Engelse competitie me trekt, van beide kanten was het een top half jaar in Norwich. Als we de Premier League hadden gehaald, was ik zeker gebleven, maar sportief was het nu ook voor mij een moment om verder te kijken. Ik heb in Engeland naam kunnen maken en merk dat ook uit de interesse. Het voetbal daar past bij mijn spel en mijn lichaam. Ik word niet telkens afgefloten als ik mijn fysieke kwaliteiten gebruik, dat is een groot voordeel.”

De verdediger volgende Ajax het afgelopen jaar nog wel, en er is nog een kleine kans dat hij toch blijft. “Ik heb daarvan genoten, vond het erg knap dat de finale werd bereikt. Maar natuurlijk keek ik soms ook wel met een kleine jaloerse blik, omdat ik dat zelf ook graag met Ajax mee had willen maken. Of dat komend seizoen kan, is lastig om nu te zeggen. Ik ben weleens eerder afgeschreven bij Ajax en heb me toen via Heerenveen en Willem II ook terug geknokt. Ik zie nu wel wat er op mijn pad komt, maar geef elke dag alles. Fysiek en mentaal ben ik helemaal klaar voor een nieuw seizoen.”