Amsterdam ArenA

NRC doet onderzoek naar dubieuze deals Ajax

Maandenlang heeft het NRC onderzoek gedaan naar sponsordeals tussen Aziatische gokbedrijven en Europese voetbalclubs. Net als andere Europese topclubs heeft Ajax ook deals gesloten met ‘dubieuze’ gokbedrijven uit Azië. Waar het sponsorgeld vandaan komt is voor menige club een raadsel zo af en toe.

Buitenlandse gokbedrijven hebben discretie hoog in het vaandel staan. Verschillende voetbalclubs hebben daar weinig moeite mee en laten zich graag verleiden door het grote geld. Waar het gokbedrijf is gevestigd, blijft vaak onbekend. Voetbalclubs verzuimen om zelf te onderzoeken waar het geld exact vandaan komt.

Volgens Ajax is alles netjes verlopen

In tegenstelling tot het beeld dat het NRC heeft, verklaart Ajax dat alles netjes is verlopen. NRC heeft geprobeerd te achterhalen wie achter deze dubieuze gokbedrijven zitten, maar zonder resultaat. Het blijft daardoor ook onduidelijk hoe deze online casino’s aan het geld komt om sponsor te worden van Ajax.

Verschillende namen passeren de revue, bijvoorbeeld twee brievenbusfirma’s. KB88 Entertainment Culture Limited, een bedrijf uit Hong Kong waar Ajax zaken mee deed is in mei 2023 opgeheven. Naast Ajax zijn er ook nog andere clubs zoals PSV die soortgelijke deals met bedrijven hebben gesloten. Ook daar is niet te achterhalen waar het sponsorgeld vandaan komt.

Topclubs als Ajax doen er niet moeilijk over wanneer zij op zoek zijn naar nieuwe inkomstenbronnen. In maart van 2023 sloot Ajax een samenwerking met de Vriendenloterij. Terwijl de club uit Amsterdam sinds juni 2022 samenwerkt met Unibet.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.