Officieel: Ajax en Mislintat per direct uit elkaar

Ajax heeft directeur voetbalzaken Sven Mislintat per direct ontslagen, meldt Ajax.nl. De Duitser was pas sinds mei in dienst bij de Amsterdammers.

De clubleiding benadrukt dat het beëindigen van de samenwerking losstaat van het afgelopen woensdag aangekondigde onderzoek door een forensisch accountant. Interim-directeur Jan van Halst: “We hebben vanavond met Sven gesproken en gezamenlijk vastgesteld dat een breed draagvlak voor verdere samenwerking ontbreekt, ook gezien de huidige sportieve resultaten. Sven heeft zich de afgelopen maanden enorm ingezet voor Ajax, daarvoor zijn we hem dankbaar. Het is nu in het belang van Ajax om zo snel mogelijk met vereende krachten de sportieve weg weer omhoog te vinden.”

Mislintat werd in april gepresenteerd als directeur voetbalzaken en startte officieel op 19 mei 2023 als directeur voetbalzaken. De 50-jarige Mislintat werd aangesteld als opvolger van Marc Overmars. Voordat Mislintat naar Amsterdam kwam was hij werkzaam bij Borussia Dortmund, Arsenal en VfB Stuttgart in verschillende functies.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.