[Officieel] Farioli nieuwe hoofdtrainer Ajax

Francesco Farioli is officieel gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. De pas 35-jarige Italiaan heeft een contract getekend voor drie seizoenen dat hem tot medio 2027 aan de club verbindt. Hij komt over van OGC Nice waaraan Ajax een bedrag van ruim één miljoen euro heeft moeten betalen om het doorlopende contract van de oefenmeester af te kopen. Farioli is de eerste buitenlandse hoofdtrainer van Ajax sinds Morten Olsen in de seizoenen 1997/98 en 1998/99.

Na het vertrek van Maurice Steijn werd John van ’t Schip aangesteld als interim-trainer van het eerste elftal en nu hebben de Amsterdammers dus definitief een nieuwe hoofdcoach. Zijn verrichtingen werden al langere tijd gevolgd door Alex Kroes, Marijn Beuker en Kelvin de Lang en zij raakten overtuigd van de kwaliteiten van de Italiaan. “Hij is iemand die geweldige voetbalvisie heeft en ook een vakidioot is. Dat is wat Ajax nodig lijkt te hebben”, zo stelde Kroes eerder in De Telegraaf.

Farioli neemt assistent-trainers Daniele Cavalletto en Felipe Sanchez Mateos mee van Nice. Ook Dave Vos wordt als assistent-trainer aan de staf van het eerste elftal toegevoegd en verder bevestigt Ajax dat Jelle ten Rouwelaar de nieuwe keeperstrainer is.

 

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.