Officieel: Heitinga vertrekt per direct bij Ajax

John Heitinga vertrekt per direct bij Ajax, meldt de officiële site van de Amsterdamse club. De trainer had nog een contract tot de zomer van 2025 bij de recordkampioen, maar beide partijen hebben besloten de arbeidsovereenkomst nu al te beëindigen.

Heitinga was sinds 2021 trainer van Jong Ajax. De voormalig international volgde in januari de ontslagen Alfred Schreuder op bij het eerste elftal. Ondanks dat Ajax meer punten pakte onder Heitinga werden wel alle toppers in de competitie verliezend afgesloten. Ook werd ternauwernood slechts voorronde Europa League gehaald en de bekerfinale op knullige wijze verloren.

Toch hoopte de voormalige speler van Ajax op een definitieve aanstelling als hoofdtrainer van Ajax 1, maar Sven Mislintat, de technisch directeur, koos voor een nieuwe trainer in de persoon van Maurice Steijn.

“De clubleiding is hem zeer erkentelijk voor zijn inzet voor de club, hoopt door het ontbinden van de arbeidsovereenkomst dat de trainer zijn carrière elders een passend vervolg kan gaan geven en wenst hem daarbij veel succes”, meldt Ajax verder.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.