[Officieel] Henderson per direct naar Ajax

Jordan Henderson is Ajacied. De 33-jarige middenvelder heeft een contract getekend voor 2,5 seizoen. De 81-voudig Engels international komt transfervrij over van Al-Ettifaq FC waar hij zelf zijn contract liet ontbinden. Afgelopen zomer verruilde hij Liverpool nog voor het grote geld in Saoudi-Arabië, maar dat beviel hem slecht. Mede om in beeld te blijven bij de bondscoach voor het EK aankomende zomer wilde de Engelsman graag terugkeren naar Europa.

John van ’t Schip heeft daarmee zijn gewenste versterking binnen. “We wilden graag een ervaren middenvelder met leiderschapskwaliteiten en mede vanwege blessures zochten we iemand die er direct kan staan. Zijn komst betekent een flinke kwaliteitsimpuls voor onze selectie. Zowel binnen als buiten het veld is een voetballer van dit kaliber belangrijk voor jonge spelers. Ik ben blij met zijn komst en denk dat het heel goed is voor onze club dat hij vanaf nu Ajacied is.”

Henderson kwam voor zijn tijd in Saoudi-Arabië maar liefst 492 keer in actie voor Liverpool waar hij ook jarenlang de aanvoerder was. Ook was hij meermaals aanvoerder van Engeland en werd in 2020 verkozen tot voetballer van het jaar in de Premier League. Met Liverpool won hij vele prijzen waaronder de landstitel en de Champions League.

Bron:
Ajax.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.