[Officieel] Kudus volgt droom naar Premier League

Mohammed Kudus heeft Ajax definitief verlaten. De Ghanees international verruilt de Amsterdammers voor West Ham United en gaat daarmee zijn droom achterna om in de Premier League te voetballen. Ajax ontvangt 43 miljoen euro voor de aanvaller en dat bedrag kan middels bonussen nog oplopen tot ruim 46 miljoen euro. Hij zal daar met rugnummer 14 gaan spelen en wordt herenigd met Edson Alvarez.

Kudus kwam in de zomer van 2020 naar Amsterdam, maar kende in zijn eerste jaren veel blessureleed. Eigenlijk was zijn echte doorbraak afgelopen seizoen waarin hij een belangrijke pion was in het eerste elftal bij veel goals betrokken was en ook op Champions League niveau zijn klasse liet zien. In totaal kwam hij 87 officiële duels uit voor Ajax en daarin maakte hij 27 doelpunten en gaf 12 assists en nu gaat hij zijn geluk beproeven in Engeland. “Ik droom al van kinds af aan om in de Premier League te voetballen, dus ik ben heel gelukkig met deze stap.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.