[Officieel] Mikautadze is Ajacied

Georges Mikautadze is Ajacied. Hij heeft een contract getekend tot medio 2028. De aanvaller komt over van FC Metz voor zo’n 16 miljoen euro dat middels bonussen op kan lopen tot zo’n 19 miljoen euro. Mikautadze stond op de lijst bij een vertrek van Mohammed Kudus en komt Ajax nu dus versterken. Hij speelt voornamelijk als centrumspits, maar kan ook vanaf beide flanken komen. Daarmee is hij net als Kudus multi-inzetbaar. 

De 22-jarige Georgisch international was ook in beeld bij onder meer Olympique Lyon en Tottenham Hotspur, maar wilde graag zelf naar Ajax. Voor FC Metz maakte hij 26 goals in 45 wedstrijden en gaf hij ook 10 assists. Hiervan maakte hij de meeste goals afgelopen seizoen in de Ligue 2, maar ook dit seizoen was hij in drie wedstrijden in de Ligue 1 alweer bij drie goals betrokken.

Met de komst van Mikautadze lijkt de eventuele komst van Thiago Almada (Atlanta United) van de baan. De Argentijn prijkte bovenaan de lijst om Kudus op te volgen, maar die transfer werd geblokkeerd door financieel directeur Susan Lenderink, omdat zij de transfersom (27 miljoen euro red.) te hoog vond.

Bron:
Ajax.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.