[OFFICIEEL] Timber naar Arsenal: ‘Altijd al fan geweest’

Jurriën Timber heeft zijn droomtransfer te pakken. De centrumverdediger vertrekt per direct naar Arsenal. De transfer hing al een tijdje in de lucht, maar nu is deze officieel afgerond. De Engelsen leggen 40 miljoen euro neer voor de Ajacied en dat bedrag kan nog oplopen tot 45 miljoen euro middels bonussen. Hij heeft een contract getekend tot medio 2028.

Timber doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van Ajax en speelde uiteindelijk 121 officiële duels voor Ajax, werd twee keer landskampioen, won eenmaal de beker en werd in 2022 verkozen tot voetballer van het jaar. Hij blikt heel positief terug op zijn tijd bij Ajax. “Alles waarvan ik heb gedroomd is uitgekomen hier. Als je ermee bezig bent, heb je het niet door. Maar als je er zo op terugkijkt… Ik heb in de Johan Cruijff ArenA gespeeld, UEFA Champions League gespeeld en prijzen gepakt.”

Zijn keuze voor Arsenal is eigenlijk ook een jongensdroom die uitkomt. “Ik ben altijd al fan geweest van Arsenal. Dat heeft ook te maken met de spelers die daar hebben gevoetbald. Als jonge voetballer wilde ik daar altijd spelen. Dat gaat nu gebeuren.” Ondanks dat het een droomtransfer is, zal hij Ajax gaan missen. “Voor mijn gevoel ben ik als persoon en voetballer gegroeid. Ook afgelopen seizoen. Dat zal mij als speler alleen maar beter maken. Maar ik ga de mensen hier bij Ajax wel missen. Ik ben een echte Ajacied geworden. Honderd procent. Ik blijf de jongens hier altijd volgen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.