John van 't Schip

[Officieel] Van ’t Schip nieuwe hoofdtrainer Ajax

John van ’t Schip is officieel aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van het eerste elftal van Ajax. Hij doet dat op interim-basis tot het einde van dit seizoen. Daarna schuift hij door naar een functie in het technisch management van Ajax. Daarom tekende hij nu al een contract tot medio 2025. Hedwiges Maduro keert weer terug in zijn rol als assistent-trainer en Van ’t Schip neemt Michael Valkanis mee als extra assistent om de technische staf te versterken.

De nieuwe hoofdtrainer gaat vol goede moet aan de slag bij de club waar hij groot werd. “Ik ben blij dat het rond is en ik heb veel zin om te gaan beginnen bij de club waar het voor mij ook ooit is begonnen. Uit de gesprekken die ik met alle betrokkenen hierover heb gevoerd heb ik een erg goed gevoel overgehouden. Ajax moet snel de sportieve weg omhoog pakken en daar werk ik graag aan mee”, aldus Van ’t Schip op de website van Ajax.

Jan van Halst is blij met de aanstelling. “John is een ras-Ajacied die veel ervaring heeft opgedaan in binnen- en buitenland, zowel op het veld als daarbuiten. Wat ons betreft is hij voor nu de aangewezen persoon om aan de prestaties een positieve draai te geven. Allereerst als hoofdcoach bij het eerste elftal. Voor de langere termijn zal een andere technische rol voor hem in het verschiet liggen”, aldus de interim algemeen directeur.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.