Ondanks opnieuw 2 tegendoelpunten weer 3 punten: Heracles – Ajax 2-4

Om 21.00 uur stond de aanvang van de uitwedstrijd tegen Heracles in Almelo op de klokken. Scheidsrechter van dienst was Higler. Ajax zou het moeten doen zonder Jordan Henderson en Steven Bergwijn. De laatstgenoemde was niet fit genoeg en wordt klaargestoomd voor komend weekend (Ajax – PSV). Forbs was zijn vervanger. Met Henderson is het meer een zaak van geen risico nemen. De Engelsman is namelijk geen kunstgras gewend.

De eerste tien minuten was er voor Ajax geen vuiltje aan de lucht. Zonder goed te spelen hadden de Amsterdammers niets te duchten van Heracles. Tot de 12e minuut toen de Ajax-defensie zich kinderlijk liet foppen. Hato stapte enorm naïef in en ex-Ajacied Hornkamp kon alleen af op Ramaj en scoren: 1-0. In de 16e minuut stond het alweer gelijk toen Tahirovic Brobbey vond. De Ajax-spits gebruikte zijn lichaam weer goed en werkte van dichtbij hard af in het dak van het doel: 1-1. Ajax speelde daarna niet beter op het verschrikkelijke kunstgras en werd daarbij niet geholpen door de zwakke scheidsrechter.

Beide teams kwam tot de 30e minuut niet meer tot grote kansen. In de 35e minuut stuurde Hlynsson Brobbey weg en op weg naar zijn tweede doelpunt wist hij de doelman te omspelen, maar de kans niet tot een voorsprong te promoveren. 1-1 was de ruststand. Een normaal Ajax zou dit Heracles wegspelen, maar dit Ajax is zo kwaliteitsarm en slapjes dat ook een zwak Heracles mag dromen van een goed resultaat.

Ajax begon de tweede helft zonder wisselingen. De uitploeg was de eerste 10 minuten veel sterker dan het uiterst povere Heracles. Berghuis scoorde voor de tweede wedstrijd op rij. De rechtsbuiten werd weggestuurd door Hlynsson en hij rondde prima af in de linkerhoek.  Twee minuten later (57e minuut) was het zelfs 1-3. Cestic ging in de fout bij de thuisploeg en Brobbey knalt prachtig raak. En snel werd het 2-3, want invaller Mario Engels krijgt de bal voor zijn voeten en schiet. De bal wordt van richting veranderd en daardoor werd Ramaj verrast. Drie goals (55e, 57e en 60e minuut) in 5 minuten dus.

Uiteraard is een voorsprong van twee doelpunten voor dit Ajax nooit voldoende dus het werd nog flink billenknijpen. Forbs werd nog neergelegd in het strafschopgebied, maar de Portugees stond te snel op waardoor Higler en de VAR niet ingrepen. De Heraclieden bleven gevaarlijk via de counter. Vooral linksback Martha liet weer zien niets in Ajax 1 te zoeken te hebben, maar coach Van ’t Schip liet hem gewoon staan. In de 84e minuut wisselde hij eindelijk. Gaaei kwam er in voor de moegestreden Gooijer en in dezelfde minuut gooide Hlynsson de wedstrijd op slot met een prima schot: 2-4!

Ajax geeft nog steeds de goals weg als Zwarte Piet strooiend met pepernoten. Hopelijk zijn Bergwijn en Henderson er weer bij tegen PSV, want dit Ajax is te jeugdig en te labiel.

Aanvang:  21.00 uur – Scheidsrechter: Higler

Scoreverloop:

1-0, Hornkamp (12)

1-1, Brobbey (16)

1-2, Berghuis (54)

1-3, Brobbey (57)

2-3, Engels (60)

2-4, Hlynsson (84)

Heracles Almelo: Brouwer; Wieckhoff, Čestić (geel), Hoogma, Bultman, Willems; Bruijn (Engels/56), Vejinović (Bruns/46), De Keersmaecker (geel), Hansson (Limbombe/56); Hornkamp (Sankoh/79).

Wissels Heracles Almelo: De Keijzer, Jansink, Geypens, Bakboord, Scheperman, Bruns, Engels, Limbombe, Sankoh.

Ajax: Ramaj; Gooijer, Rensch, Hato, Martha; Tahirović, Hlynsson, Taylor (geel), Berghuis, Brobbey, Forbs (Banel/92).

Wissels Ajax: Rulli, Gorter, Gaaei, Kaplan, Salah-Eddine, Medić, Vos, Sosa, Fitz-Jim, Banel, Kalokoh.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.