Onderzoek naar Mislintat wegens verdachte transfer

Sven Mislintat wordt onderzocht wegens zijn handelswijze bij de transfer van Borna Sosa naar Ajax. De Kroatische linksback kwam op de slotdag van de transfermarkt over van VfB Stuttgart en daarbij werd gebruik gemaakt vaneen Duits zaakwaarnemerskantoor, dat net als Mislintat aandelen bezit in Matchmetrics. Dat is het systeem dat Mislintat gebruikt voor data om interessante spelers te vinden.

Zulke zakelijke belangen moet een directielid van Ajax melden bij de raad van commissarissen, maar de club zegt van niets te weten. “Ajax is dit uiteraard nader aan het bekijken en wordt daarbij geassisteerd door externe adviseurs. Sven verleent daarbij volledige medewerking, waaronder het delen van alle relevante documenten”, aldus de club op haar officiële website. De Telegraaf bracht naar buiten dat Sosa op verzoek van Mislintat de transfer liet behartigen door het betreffende Duitse zaakwaarnemerskantoor, terwijl Sosa eigenlijk bij een andere zaakwaarnemer zit.

Maurice Steijn liet in aanloop naar het duel met Olympique Marseille weten dat Sosa gewoon gaat starten in de Europa League. “Het is een ervaren prof en hij deed er wel heel rustig over, maar ik kan me voorstellen dat het iets met je doet.” Daarom sprak hij met de verdediger over de situatie en hij gaf aan gewoon klaar te zijn om te spelen.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.