Ook blamage in de laatste wedstrijd: Vitesse – Ajax 2-2

Ajax moest het in de laatste wedstrijd van het rampzalige seizoen 2023/24 doen zonder de geschorste Hato. Hij werd in de verdediging vervangen door Gaaei. Om 14.30 startte Ajax verder ook met de routinier Henderson in de basis. Wellicht de laatste Ajax-wedstrijd van de Engelsman. Maar dat geldt wel voor veel meer Ajacieden.

De eerste minuten was er een grote rookontwikkeling vanwege vuurwerk. Het al gedegradeerde Vitesse heeft het financieel moeilijk en de vraag is of de Arnhemse club deze maand nog wel bestaat. Maar dat belet Ajax niet om ook in Gelredome weer niet de nul te houden, want in de 16e minuut kwam Vitesse op 1-0 via Boutrah. Zwakke boel. Vooral keeper Rulli…ach, de complete ploeg is lachwekkend slecht. Toch kwam Ajax net voor rust op gelijke hoogte. Gaaei had weer een goede voorzet en de Deen vond daarbij nota bene Sutalo die simpel binnen tikte. Op de valreep van de competitie toch nog de eerste goal van de Kroaat en teven de ruststand in deze pot die nergens om en over gaat.

Tweede helft begon bij Ajax zonder wissels. Uiteraard kwam Ajax weer achter. Brobbey verprutste een kans waardoor Vitesse kon counteren, de eerste mogelijkheid werd verprutst maar Ajax hield open huis dus uit de nieuwe voorzet kon Kozlowski makkelijk de 2-1 binnentikken. Toch nog 2-2 in de derde minuut van de extra tijd door Berghuis. Hoera.

Ach, wat kun je er nog over zeggen? Tot volgend seizoen.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.